Nieuws

Tomorrowland 2016

De tickets waren beperkt maar de livestream is onbeperkt :)

Op de livestream van tomorrowland tv ziet U volgende lineup

 

Cirque Magique Festival wordt weer magisch!

 

 
Cirque Magique 2016
 
Cirque Magique zal hun publiek op deze tweede editie opnieuw een echt magische ervaring bezorgen. Een ervaring die verwondert in plaats van overdondert, een feest dat de zintuigen prikkelt maar niet overprikkelt. Cirque Magique staat voor echte magie in plaats van commercie. Terug naar de underground met oog voor ecologie, dat is nog steeds de filsofie van Cirque Magique. Naast de overweldigende line-up van 65 nationale en internationale zwaargewichten en lokale talenten die we eerder al aan u voorstelden, zoomen we graag nog even in op alle andere aspecten die van Cirque Magique een festival maken dat zich duidelijk onderscheidt van alle andere. Dat zijn onder meer de practige decors, het circus thema, de bijzondere foodstandjes en nieuw dit jaar, het cashless betaalsysteem. Bovendien zijn de kids op zondag ook weer welkom met animatie, nog zo'n unicum binnen het festivallandschap.

Wie er vorig jaar bij was, weet het al. Van zodra je de terreinen van het Cirque Magique-festival betreedt, kom je in een andere wereld terecht. De wereld van het circus. Een plaats waar ieder van ons als kind (en zelfs als volwassene...) wel eens verwonderd werd. Alle decoratie en acts worden ook dit jaar weer helemaal rond dit thema opgebouwd. De vele acts als steltlopers, acrobaten, vuurspuwers, etc... worden gebracht door Circodans dat vorig jaar al voor veel adembenemende momenten zorgde. De decoratie en aankleding van de stages is opnieuw in handen van het uit Kaapstad (Zuid-Afrika) afkomstige collectief Artescape. Zij zullen opnieuw visuele pareltjes neerzetten, kunstwerken die nog nooit eerder in België werden gezien.

Ook wat betreft catering, brengt Cirque Magique alleen maar de meest kwalitatieve producten tot bij de festivalbezoeker. Dit gaat van een heuse barbecue en biologische frietjes tot lekkere Thaise of Peruaanse gerechten. Maar uiteraard ook een vegetarisch aanbod en voor de durvers, hapjes op basis van insecten, de nieuwste hype in de verfijnde keuken.

Nieuw dit jaar is dat Cirque Magique zal werken met een cashless betaalsysteem. Geen gefriemel meer achter munten of centen en vooral geen verloren muntjes meer die je de dag of de week na het festival nog in je tas of broekzak vindt. Je kan zowel vooraf als ter plaatse gewoon een bedrag uploaden op je festivalbandje en daar overal mee betalen. Blijft er na het festival nog een bedrag over, dan stort de organisatie dat na het festival terug. Makkelijk, veilig, eerlijk en proper!

Een ander belangrijk aspect van het festival is het ecologische luik. Voor Cirque Magique is ecologie belangrijk want magie gebeurt voor ons enkel in een wereld waar er aandacht is voor de natuur en het milieu. Daarom wordt dit op alle vlakken doorgetrokkken: van herbruikbare bekers tot draagbare asbakjes om sigarettenpeuken uit het gras te weren, van mensen belonen om afval in te wisselen tot het gebruik van bioproducten in de catering. Maar ook: zoveel mogelijk werken met lokale leveranciers, gratis bewaakte fietsstalling, gebruik van herbruikbare materialen bij de bouw van de stages, geen chemische toiletten,... Dit jaar zorgt de firma Vanheede ervoor dat er op het terrein zelf al zoveel mogelijk wordt gerecycleerd. Backstage loopt dat op tot 7 verschillende afvalsoorten. Een betere wereld start bij jezelf en Cirque Magique wil daar graag het goede voorbeeld in geven.

In zo'n magische en propere wereld is er ook een plaatsje voor de kids. Op zondag mogen kinderen van 4 tot 12 jaar hun ouders vergezellen. Terwijl de volwassenen het leven al dansend vieren, kunnen de kids zich uitleven in een speciaal voor hun ontworpen area waar ze circuskunstjes kunnen leren, knutselen en meer. Dit alles onder professioneel toezicht, een unicum in het Belgische festivallandschap.

Alles wordt uiteraard omkaderd door de beste undergroundmuziek van het moment met dj's uit alle uithoeken van de wereld en heel wat lokale talenten die hun plek tussen de grootsten der aarde meer dan verdienen. Opnieuw wordt resoluut gekozen voor een vernieuwend en vooruitstrevend programma met de beste house, techno en retro sounds. De complete line-up werd eerder al bekend gemaakt en vind je nog eens hieronder.

Cirque Magique blijft duidelijk zorgen voor een magische touch. Echte magie die vertrekt vanuit een gevoel, een echt gevoel dat zorgt voor pure energie. Energie die vertrekt vanuit het hart en zorgt voor een sfeer die de dagelijkse realiteit overstijgt. Een sfeer waarin echte wonderen de wereld nog niet uit zijn... Cirque Magique wordt opnieuw een uiterst gezellig festival 'from the people, for the people', iets wat vorig jaar al zorgde voor die buitengewone sfeer. Want hoe impressionant de lijst van artiesten ook is, Cirque Magique zou Cirque Magique niet zijn zonder het publiek, een publiek van gelijkgezinden die elk een eigen (circus)artiest in zich dragen en die op Cirque Magique mogen uitleven. Laat de leeuw in jezelf los en brul met kracht, toon ons de gratie van de acrobaat met je meest vloeiende dansbewegingen, wees grappig als een clown en breng een lach op ieders gezicht, tover jezelf om in een goochelaar die verwondert en heel wat trucjes uit zijn mouw schudt. Kortom, op Cirque Magique zijn de mogelijkheden oneindig, zo oneindig als je ze zelf kan bedenken. We dagen iedereen uit om volledig deel te komen uitmaken van het festival zodat we allemaal samen opnieuw iets unieks kunnen creëren. Cirque Magique: be the magic!

Locatie:
Terreinen in de St. Pietersstraat te Ledegem

Vrijdag: Préparty Camping
Tremenzz, Endove, Mainro, Ilario Liburni b2b Deltano, Sven Tasnadi, Clerkie

Zaterdag:
Cirque Magique stage:
Index, Be Svendsen live, Francesca Lombardo, Dimitri Andreas, Chris Tietjen, Technasia
Feestgedruis stage
Masian, Flapjackers, ABSURD live, Maksim Dark live, Marco Faraone, Hobo, Carlo Lio, Dubfire
House of the Bull:
Dimi, Cosmo, Bolle, Olivier Pieters, Quincy, Bountyhunter, Zolex, Youri Parker, Franky Jones, DJ Ghost, Yves Deruyter, Mike Thompson & Alain Faber

Zondag:
Cirque Magique stage:
Limits, Chantal, Whizz, Dominik Eulberg b2b Gabriel Ananda, Nic Fanciulli
Feestgedruis Stage
Andrea Giuliani & Luca Rossetti, AMyn live, Joran Van Pol, Martin Maler live, Shaded live, Matador live, Paul Ritch, Ode Maen & Massaar
House of the Bull:
Laurent Top, Quincy, Jaydee, Marko De La Rocca, Mr Sam, Michael Forzza, CP, DJ George's, Jam & Spoon, Phi Phi

Toppers line-up:
Dubfire , Technasia, Dominik Eulberg b2b Gabriel Ananda, Nic Fanciulli, Shaded live, Matador live, Paul Ritch, Marco Faraone, Hobo, Carlo Lio, Francesca Lombardo, Dimitri Andreas, Chris Tietjen, Jaydee, Jam & Spoon, Phi Phi, Bountyhunter, Zolex, ..

 
 
 

 

Geschiedenis

 

Juli 2016 (2)

Juni 2016 (1)

April 2016 (2)

Februari 2015 (1)

Januari 2015 (1)

December 2014 (1)

Oktober 2014 (3)